Maso

Otevřený sendvič s pikantním tvarohem, nakládanou zeleninou a uzeným hovězím jazykem

4–6 porcí

6 krajíců farmářského chleba
200 g vařeného hovězího jazyka
20 g másla

pikantní tvaroh

200 g měkkého tvarohu
2 chilli papričky
čerstvý křen
sůl

nakládaná zelenina

100 g sterilovaných okurek
100 g sterilovaných cibulek
100 g sterilovaných beraních rohů
4 lžíce oleje
petrželka a pažitka

Nejprve připravíme pikantní tvaroh a zeleninu.

Do tvarohu vmícháme nasekané chilli papričky (bez semínek), nastrouhaný křen, osolíme.

Nakládanou zeleninu nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem a nasekanými bylinkami.

Hovězí jazyk nakrájíme na plátky a opečeme na másle.

Krajíčky chleba opečeme nasucho, potřeme pikantním tvarohem, poklademe směsí z nakládané zeleniny a plátky hovězího jazyka. Přiklopíme druhým krajícem a necháme si chutnat.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl