Maso
Otevřený sendvič s pikantním tvarohem, nakládanou zeleninou a uzeným hovězím jazykem


4–6 porcí
6 krajíců farmářského chleba
200 g vařeného hovězího jazyka
20 g másla
pikantní tvaroh
200 g měkkého tvarohu
2 chilli papričky
čerstvý křen
sůl
nakládaná zelenina
100 g sterilovaných okurek
100 g sterilovaných cibulek
100 g sterilovaných beraních rohů
4 lžíce oleje
petrželka a pažitka
Nejprve připravíme pikantní tvaroh a zeleninu.
Do tvarohu vmícháme nasekané chilli papričky (bez semínek), nastrouhaný křen, osolíme.
Nakládanou zeleninu nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem a nasekanými bylinkami.
Hovězí jazyk nakrájíme na plátky a opečeme na másle.
Krajíčky chleba opečeme nasucho, potřeme pikantním tvarohem, poklademe směsí z nakládané zeleniny a plátky hovězího jazyka. Přiklopíme druhým krajícem a necháme si chutnat.
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů