Roláda ze sumečka afrického se sumčími játry a zeleninou

6 porcí

2 filety sumečka afrického
2 lžíce sušených rajčat v oleji
2 lžíce kaparů
maso (odřezky) sumečka
sumčí játra (uvařená)
2 lžíce sterilovaného hrášku
2 lžíce sterilované kukuřice
½ červené papriky
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu
2 lžíce oleje
mletý pepř
sůl

2 šalotky
8 menších rajčátek
8 žampionů
1 červená paprika
snítka rozmarýnu a bazalky
mletý pepř
sůl
olej

příloha

Z filetů připravíme dva tenké pláty, které úhledně rozprostřeme vedle sebe.
Na náplň do rolády použijeme nakrájená sušená rajčata, kapary, maso ze sumečka, nakrájená sumčí játra, papriku, hrášek, kukuřici – vše smícháme spolu s olejem, škrobem a ochutíme mletou paprikou, pepřem a solí.
Směs rozprostřeme na maso, zarolujeme a svážeme provázkem.

Roládu vložíme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou, rajčátky, žampiony, červenou paprikou, bylinkami, vše ještě osolíme a opepříme, lehce zakápneme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl