Maso

Podzimní brambory s kořenovou zeleninou a sušeným masem

4 porce

4 větší brambory vařené ve slupce
150 g mrkve
150 g kořenové petržele
150 g celeru
2 šalotky
přepuštěné máslo
mletý pepř
sůl
plocholistá petrželka
chipsy sušeného masa (např. prase na citronech)

Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a z obou stran opečeme na přepuštěném másle dozlatova, opepříme a osolíme.

Kořenovou zeleninu i šalotku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na přepuštěném másle, ochutíme solí, mletým pepřem a nasekanou petrželkou.

Na talíř servírujeme plátek brambory, navršíme zeleninovou směs, zakryjeme bramborovým plátkem a doplníme chipsy ze sušeného masa.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl