Různé

Špekové knedlíky s červeným zelím na černém pivu

4–6 porcí

1 veka
300 g uzeného špeku
2−3 vejce
plocholistá petrželka
muškátový oříšek
sůl

zelí

500 g kysaného červeného zelí
1 větší červená cibule
50 g másla
300 ml černého piva
voda podle potřeby
sůl
(cukr a pár kapek octa podle chuti)

Veku i špek nakrájíme na kostky.

Špek lehce rozpečeme, když pustí tuk, přidáme k vece spolu s nasekanou petrželkou, ochutíme muškátovým oříškem, vmícháme vajíčka, osolíme, dobře promícháme a tvarujeme kulaté knedlíky, dobře umáčkneme a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme podle velikosti 7−10 minut. Vyjmeme, dvěma vidličkami podáváme s dušeným zelím.

Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidáme červené zelí, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Během vaření podléváme vodou. Na závěr ochutíme solí, cukrem a octem podle vlastní chuti.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl