Různé
Chlebové tousty s cibulovým chutney na černém pivu a uzeným špekem


4–6 porcí
6 krajíců chleba
cibulové chutney
50 g uzeného špeku
3 velké červené cibule
4 stroužky česneku
300 ml černého piva
voda podle potřeby
snítka rozmarýnu a tymiánu
4 kuličky jalovce
sůl, cukr a ocet na dochucení80−100 g špeku na podávání
Špek (50 g) nakrájíme na kostičky a vypečeme, vložíme cibuli nakrájenou na klínky s nasekaným česnekem, přidáme po snítce bylinek (nadrhneme, nasekáme), jalovec, osmahneme, podlijeme pivem a dusíme doměkka, až do povidlové konzistence. Podle potřeby podlijeme ještě vodou. Cibulové chutney necháme zchladnout a podáváme.
Chléb opečeme nasucho, navršíme chutney, navrch na plátky nakrájený a dokřupava vypečený špek (80−100 g).
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů