Reuben sandwich


8 krajíců žitného chleba
50 g másla
400 g hovězí šunky
100 g kysaného zelí
200 g ementálu nebo sýru gruyère
dresink
8 lžic majonézy
2 kyselé okurky
1 šalotka
hrst plocholisté petrželky
lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
pár kapek tabasca
1−2 lžičky worchesterské omáčky
citronová šťáva
sůl
mletý pepř
Nejprve si připravíme dresink z majonézy, nadrobno krájené okurky, šalotky a sekané petrželky. Ochucujeme čerstvě nastrouhaným křenem, pár kapkami tabasca, podle chuti lžičkou či dvěma worchesterské omáčky, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Krajíce chleba namažeme máslem z obou stran a opečeme.
Na opečený krajíc rozetřeme dresink, navršíme kysané zelí, šunku, plátky sýra. Přiklopíme druhým krajícem a takto znovu zapečeme a podáváme.
Pokud chcete marinovat hovězí maso, zde je tip od Filipa:
1 ½ lžíce celého černého pepře
1 ½ lžíce hořčičného semínka
1 ½ lžíce celého koriandru
1 ½ lžíce chilli vloček
1 ½ lžíce celého nového koření
1 malá celá skořice – nalámaná na menší kousky
1 bobkový list – nalámaný
1 lžička celého hřebíčku
½ lžičky mletého zázvoru
38 g hnědého cukru
Sůl
2 stroužky česneku – najemno nasekaný
Do hmoždíře vložíme výše uvedené ingredience, rozdrtíme a vmasírujeme do hovězího steaku. Necháme odležet, maso opečeme na minutku, krájíme na tenké plátky a vkládáme do sendviče.
Ohodnoťte tento recept: