Maso

Stařený steak s celerovou omáčkou

stařené maso z jalovice
(nízký roštěnec, loupaná plec)
olej
čerstvě mletý pepř (podle chuti černý, růžový či tří barev)
sůl
máslo

¼ menšího celeru
2 stonky řapíkatého celeru
majonéza
citronová šťáva
vlašské ořechy
sůl
řeřicha

Maso potřeme olejem a opepříme. Necháme odležet v pokojové teplotě.

Připravíme si celerovou omáčku – oloupané celery nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s majonézou, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, řeřichou, ochutíme citronovou šťávou a solí.

Maso vložíme na rozpálenou pánev s trochou oleje, opečeme z obou stran do požadované propečenosti, přelijeme rozpuštěným máslem, osolíme a krájíme na plátky. Podáváme s celerovou omáčkou.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl