Kachní prsa s jablky na šalotkách a brambůrky na kachním sádle


4 porce
2 větší kachní prsa
mletý pepř
snítka tymiánu
sůl
Kůži kachních prsou nakrojíme do mřížky, opepříme a vpracujeme drhnutý tymián.
Na gril či pánev vložíme maso kůží dolů a pozvolna opékáme, otáčíme a až na závěr osolíme. Vypečený tuk slijeme a použijeme na brambůrky a společně podáváme s jablkovou přílohou (viz níže).
jablka na šalotkách a brambůrky na kachním sádle
2 šalotky
2 jablka
50 g másla
snítka tymiánu
sůl
1 lžíce medu
střik bílého portského vína
12 malých brambor (např. grenaille) vařených ve slupce
mletý pepřsůl
Šalotky nakrájíme na klínky, jablka taktéž a společně opečeme a másle, přidáme snítku tymiánu, špetku soli, lžíci medu, chviličku podusíme, zastříkneme portským, oflambujeme (ne pod digestoří!).
Brambůrky nakrájíme na čtvrtky, smícháme s kachním sádlem a poté opečeme na grilu či pánvi.
Ohodnoťte tento recept: