Ovocná jídla

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

4–6 porcí

300 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 špetky soli
2 vejce
250 g tučného tvarohu
5 lžic přepuštěného másla
švestky

na podávání

nasucho opražená strouhanka (nebo strouhaný tvrdý tvaroh)
moučkový cukr
přepuštěné máslo

Švestky omyjeme a máme několik možností, podle velikosti a vyzrálosti švestek záleží na každém, kterou variantu vybere (všechny jsou správně):

- švestky použijeme celé, nevypeckované

- švestky vypeckujeme, mezi dvě půlky můžeme vložit kostičku cukru či do těsta balíme samotné půlky, chceme-li mít malinké knedlíčky.

Mouku promícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme vejce, tvaroh a máslo, dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Podle potřeby přidáme mouku.

Z těsta vytvarujeme hada, podsypáváme moukou, ukrajujeme kousky těsta, z nichž tvarujeme placičku, vložíme švestku, dobře uzavřeme a vaříme 5−7 minut podle velikosti knedlíků.

Horké klademe na talíř, posypeme opraženou strouhankou (nastrouhaným tvarohem), pocukrujeme a přelijeme horkým máslem.

Ohodnoťte tento recept: 

191 hlasů

Další recepty Celý díl