Moučníky a cukroví

Švestkové knedlíky s mákem

Knedlíky jsou z bramborového těsta plněné sušenými švestkami máčenými v rumu, sypané mákem, cukrem a přelévané domácím sádlem.

bramborové těsto

1 kg brambor vařených ve slupce
2 vejce
1 lžíce mléka
cca 400 g hrubé mouky
sůl

náplň

sušené švestky
rum
mletý mák
moučkový cukr
vepřové sádlo (nebo máslo)

Brambory uvaříme nejlépe den předem, stejně tak sušené švestky máčíme v rumu den předem.

Brambory oloupeme a prolisujeme či nastrouháme najemno, přidáme uvedené ingredience a dobře propracujeme.

Do těsta balíme jednotlivé švestky, které jsme scedili od přebytečného rumu, dobře uzavřeme, vaříme v mírně osolené vodě cca 7 minut.

Sypeme je mletým mákem smíchaným s cukrem, navrch ještě pocukrujeme a přelijeme horkým sádlem.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl