Moučníky a cukroví
Švestkové knedlíky s mákem


Knedlíky jsou z bramborového těsta plněné sušenými švestkami máčenými v rumu, sypané mákem, cukrem a přelévané domácím sádlem.
bramborové těsto
1 kg brambor vařených ve slupce
2 vejce
1 lžíce mléka
cca 400 g hrubé mouky
sůl
náplň
sušené švestky
rum
mletý mák
moučkový cukr
vepřové sádlo (nebo máslo)
Brambory uvaříme nejlépe den předem, stejně tak sušené švestky máčíme v rumu den předem.
Brambory oloupeme a prolisujeme či nastrouháme najemno, přidáme uvedené ingredience a dobře propracujeme.
Do těsta balíme jednotlivé švestky, které jsme scedili od přebytečného rumu, dobře uzavřeme, vaříme v mírně osolené vodě cca 7 minut.
Sypeme je mletým mákem smíchaným s cukrem, navrch ještě pocukrujeme a přelijeme horkým sádlem.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů