Maso

Roláda z vepřové kýty s ranými brambory a karotkou

Vynikající roláda vonící jarem, šťavnatá, s příjemně štiplavou chutí po petrželkovém zábalu. Díky skvělé "fintě" pečení v pečícím papíru zůstane maso šťavnaté a velmi jemné.

4 porce

roláda

800 g vepřové kýty
200 g čerstvého špenátu
50 g česneku
40 g másla
1 svazek jarní cibulky
1 svazek petrželky kudrnky
olej
tymián
pepř
sůl
provázek, pečící papír

1. Nejprve připravíme náplň do masové rolády. Česnek rozdrtíme a orestujeme na másle, přidáme špenát a opět zprudka orestujeme, doplníme nakrájenou jarní cibulku, osolíme a opepříme.

2. Maso rozkrojíme na plát a rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a poklademe hotovým špenátem. Zarolujeme a svážeme motouzem. Osolíme, opepříme a prudce na oleji ze všech stran opečeme.

Osušíme utěrkou a obalíme v sekané kudrnce.

3. Váleček rolády zabalíme do pečícího papíru, dobře utěsníme a pečeme v pekáči nebo na mřížce na 160 °C asi 1 hodinu.

brambůrky

600 g raných mini brambor
50 g másla
sůl

Brambory uvaříme ve slupce a podáváme polité přepuštěným, osoleným máslem.

karotka

200 g svazkové karotky
100 g cukru krupice
50 g másla
sůl

Mrkev očistíme a asi 3 minuty ji povaříme, necháme okapat, vložíme na pánvičku s přepuštěným máslem, přidáme cukr a restujeme asi 2 minuty, mírně osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl