Moučníky a cukroví

Pomeranč s datlemi a mandlemi

V Maroku se často setkáte s dezertem v této podobě. Je osvěžující, jednoduchý a výborný. Poslouží i jako tip na rychlé ukojení touhy po sladkém, prostě když vás honí mlsná a nemáte čas kuchtit. Pomeranč doplněný sušeným ovocem a datlemi je lahůdkový!

4 porce

4 vyzrálé pomeranče
2 lžičky vody z pomerančových květů
8‒12 datlí bez pecky
40 g mandlových plátků
máta na ozdobu

Pomerančům okrájíme kůru i s bílou dužinou a vykrájíme segmenty, nejlépe nad miskou, ať do ní může odkapávat šťáva. Ze zbylé dužiny vymačkáme zbytek pomerančové šťávy. Do šťávy vložíme pomerančové segmenty. Máme-li k dispozici vodu z pomerančových květů (k jídlu, ne kosmetickou), přidáme 2 lžičky.

Na porci zdobíme datlemi nakrájenými na nudličky a sypeme nasucho dozlatova opraženými mandlemi.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl