Moučníky a cukroví

Berberské datlovo–pistáciové kuličky

Po těchto kuličkách se doslova „utlučete“. Ovšem takové zdravé mlsání si přece můžeme dovolit. Vodu z pomerančových (i růžových) květů, která se přidává v marocké kuchyni do sladkých jídel a nápojů, seženete v obchůdcích s orientálními potravinami nebo na internetu.
Můžete variovat a pistáciové oříšky někdy zaměnit třeba za vlašské.

16–20 kuliček

1 ½ šálku loupaných neslaných pistáciových oříšků
1 ½ šálku vypeckovaných datlí, najemno nasekaných
1‒2 lžičky vody z pomerančových květů a lžičku pomerančové kůry
1‒2 lžičky mleté skořice
1 lžíce medu
1 šálek strouhaného kokosu

Pistáciové oříšky na pánvi nasucho orestujeme, dokud nerozvinou své aroma. Necháme zchladnout a umeleme je najemno, vložíme do mísy, přidáme datle, vodu z pomerančových květů, pomerančovou kůru, skořici, med a vše smícháme v tuhé těsto. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu.

Ohodnoťte tento recept: 

32 hlasů

Další recepty Celý díl