Ryby a mořské plody
Gratinované slávky


Pro milovníky mořských plodů jsou tyto slávky víc než lahůdkou. Opět platí, pár prostých přísad a zázraky se dějí…
4 porce
2 kg mušlí slávek
100 g strouhanky
50 g Grana Padano nebo Parmigiano Reggiano
4 stroužky česneku
hrst petrželky
olivový olej
citron
Dobře očištěné slávky otevřeme a plné půlky naskládáme na plech. Strouhanku smícháme s nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou, drceným česnekem, přidáme pár kapek olivového oleje. Tuto směs klademe na slávky, ještě zakápneme olejem a takto připravené gratinujeme v rozpálené troubě 5 minut při 180 °C. Po vyjmutí z trouby zakápneme citronem a podáváme.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů