Maso

Zapečená krkovice s bramborem, cibulí a ementálem

4 porce

4 vepřové krkovice s kostí
4 vetší cibule
8 brambor
mletý pepř
sůl
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
2 lžičky kmínu
masový vývar na podlití
100 g ementálu

Krkovici osolíme a opepříme.

Cibuli nakrájíme na klínky, syrové oškrábané brambory nakrájíme na plátky.

Brambory vložíme na dno pekáče, osolíme a okmínujeme, na ně poskládáme plátky krkovice, opět okmínujeme, navršíme cibuli, podlijeme vývarem, zaklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160−170 °C doměkka, asi 1−1,5 hodiny. Na závěr odklopíme poklici, zasypeme strouhaným ementálem a zapečeme dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

72 hlasů

Další recepty Celý díl