Maso

Španělský ptáček

4 porce

800 g hovězí vysoké roštěné
mletý pepř
sůl
4 lžíce kremžské hořčice
1 párek
1 natvrdo vařené vajíčko
½ cibule
20 g špeku nebo anglické slaniny
1 větší kyselá okurka
2 velké cibule do základu
olej
hovězí vývar na podlití

příloha

dušená rýže

Hovězí roštěnou nakrájíme přes vlákno na plátky, které přes potravinářskou folii rozklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí, poklademe kouskem párku, čtvrtkou vajíčka, špeku, kyselé okurky a cibule. Dobře zabalíme, event. stáhneme jehlou nebo provázkem.

Cibuli do základu nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme dozlatova. Opékáme pozvolna, během opékání občas podlijeme vývarem, vydusíme a opakujeme takto půl až tři čtvrtě hodiny. Do základu vložíme připravené masové ptáčky, podlijeme vývarem, zaklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 170−180 °C doměkka.

Podáváme s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

30 hlasů

Další recepty Celý díl