Moučníky a cukroví

Tiramisu à la Julio

Fantastické tiramisu, jehož základem je vynikající piškot. Nadýchaný krém a vůně kávy pak dotvoří tento geniální dezert.

12 porcí do vyššího plechu nebo do dvou menších pekáčků

Piškot

6 vajec
300 g krupicového cukru
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
cca 100 ml mléka
2 lžíce olivového oleje
1 citron
máslo na vymazání a strouhanka na vysypání pečicí formy

Z bílků vyšleháme sníh a uložíme do lednice. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vešleháme mouku, smíchanou s kypřicím práškem. Přidáme mléko, olivový olej, šťávu z citronu a vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané, strouhankou vysypané formy, pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 40 minut. Piškot necháme zchladnout.

Krém

4 vejce
500 g mascarpone
200 g krupicového cukru
1/5 l obilninové instantní kávy

Z bílků vyšleháme sníh a uložíme do lednice. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vešleháme mascarpone a uložíme do lednice.

Korpus rozřízneme, abychom měli čtyři stejně velké kusy (spojujeme vždy dva a dva, s menšími kusy se lépe pracuje), vysoké cca 2-3 cm, pokapeme je obilninovou kávou, potřeme krémem, položíme druhou část korpusu, opět pokapeme kávou a přes sítko posypeme kakaem. Dáme vychladit a proležet do lednice minimálně na 6 hodin.

Ohodnoťte tento recept: 

91 hlasů

Další recepty Celý díl