Zapečené brambory s mletým masem


Skromná dávka masa bohatě stačí k tomu, aby dodala spolu s kořením, rajským protlakem a bylinkami tomuto pokrmu skvělou chuť. Bez obav jím můžete pohostit i váženou návštěvu. Až ponesete kouřící pekáč se zlatavou jogurtovo-vaječnou krustou, každému se budou sbíhat sliny.
4 porce
500 g ve slupce vařených brambor
50 g vepřového sádla
1 velká cibule
2 mrkve
100 g rajského protlaku
250 g hovězího mletého masa
oregano
mletý kmín
150 ml bílého jogurtu
2 hrsti plocholisté petržele
3 vejce
sůl
mletý pepř
rajče na ozdobu
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vyložíme jimi sádlem vymazanou zapékací mísu. Brambory osolíme a opepříme.
Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, orestujeme, vmícháme maso, rajský protlak, ochutíme kmínem, oreganem, solí, mletým pepřem.
Jogurt, nasekanou petrželku a vejce dobře promícháme, ochutíme solí a mletým pepřem.
Masovou směs rozetřeme na brambory a zalijeme jogurtovou zálivkou. Pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Ozdobíme rajčátkem.
Ohodnoťte tento recept: