Pljeskavica se salátem z paprik a rajčat


6â’8 porcí
1 ½ kg jehněčího, hovězího a tučnějšího vepřového masa v poměru 1:1:1
1 jarní cibulka
mletá pálivá paprika
sůl
čerstvě mletý černý pepř
sodovka na vymíchání
olivový olejajvar na podávání
Uvedené ingredience vymícháme v hladkou směs, tvarujeme tenké placky a opékáme na olejem lehce potřené pánvi nebo grilu.
salát
500 g zelených pečených, slupky a semínek zbavených paprik
300 g menších rajčat
sůl
1 šalotka
vinný ocet
olivový olej
Omyté papriky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve troubě vyhřáté na 180 °C až jejich slupka zcela zčerná. Po vyjmutí trouby papriky přiklopíme mísou či kastrolem, aby se zapařily. Když vychladnou, stáhneme z nich spálenou slupku, očistíme od semínek a nakrájíme na tenké proužky. Spolu s nakrájenými rajčaty je ochutíme solí, jemně krájenou šalotkou, vinným octem a olejem. Dobře chutnají odleželé, proto je dobré je připravit den předem.
Ohodnoťte tento recept: