Maso
Ovar
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/220/220562221900005/751784.jpg?1582284662)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_8591.jpg?1582437821)
1 kg vepřového laloku
1 vepřový jazyk
500 g vepřových jater
3 litry vody
1 velká cibule
8 bobkových listů
8 kuliček nového koření
16 kuliček celého pepře
sůl
50 g sladké mleté papriky na obalení
jablkový křen
100 g křenu
2 kyselá jablka
4 lžíce medu
2 lžíce plnotučné hořčice
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cibuli, divoké koření, osolíme a přivedeme k varu a necháme povařit asi 15 minut.
Do vařící vody vložíme jazyk, játra a větší kusy laloku. Necháme vařit asi hodinu doměkka.
Poté vyjmeme a lalok obalíme v paprice. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a krájíme na plátky. Jazyk před krájením oloupeme.
Jablka oloupeme a společně s křenem nastrouháme najemno. Smícháme s hořčicí a medem. Podáváme s ovarem a chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů