Maso

Ovar

1 kg vepřového laloku
1 vepřový jazyk
500 g vepřových jater
3 litry vody
1 velká cibule
8 bobkových listů
8 kuliček nového koření
16 kuliček celého pepře
sůl
50 g sladké mleté papriky na obalení

jablkový křen

100 g křenu
2 kyselá jablka
4 lžíce medu
2 lžíce plnotučné hořčice

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cibuli, divoké koření, osolíme a přivedeme k varu a necháme povařit asi 15 minut.

Do vařící vody vložíme jazyk, játra a větší kusy laloku. Necháme vařit asi hodinu doměkka.

Poté vyjmeme a lalok obalíme v paprice. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a krájíme na plátky. Jazyk před krájením oloupeme.

Jablka oloupeme a společně s křenem nastrouháme najemno. Smícháme s hořčicí a medem. Podáváme s ovarem a chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl