Tříkrálová sladkost
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/210/210562221900035/140324.jpg?1304412372)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept859.jpg?1294490486)
Jakmile ji ochutnáte, je tato tříkrálová sladkost přímo návyková. Jako dobrý tip ji doporučujeme i k snídani, svačině dětem apod.
4 porce
4 hrsti ječných krup
50 g másla
hrst sušených datlí
hrst sušených fíků
2 lžíce strouhaného kokosu
hrst mandlí
hrst vlašských ořechů
špetka soli
mletá skořice
mletý zázvor
250 ml vody
med
citron
čerstvá nebo sušená máta
Kroupy propláchneme, uvaříme doměkka a scedíme. Na másle osmahneme nakrájené sušené ovoce a ořechy, vmícháme kroupy, osmahneme, ochutíme kořením. (Pro lepší stravitelnost můžeme před tepelnou úpravou sušené ovoce i ořechy namočit do vlažné vody, před úpravou scedíme.)
V teplé vodě (do 40 °C) rozmícháme med, ochutíme citronovou šťávou a mátou. Na talíři přeléváme směs krup a ořechů medovou vodou ochucenou citronem.
Ohodnoťte tento recept: