Maso

Kebab

Namísto klasických karbanátků vyzkoušejte blízkým východem vonící šišky z mletého hovězího masa – jeden z tradičních kebabů.

4–6 porcí

Masová směs

800 g mletého hovězího masa
1 cibule
sušený tymián
drcený římský kmín
petrželová nať
sůl
olej na smažení

Maso dobře promícháme s najemno nakrájenou cibulí, kořením, sekanou petrželovou natí, ochutíme solí a chvíli necháme odležet. Ze směsi tvarujeme šišky (válečky), ruce si při tvarování namáčíme ve studené vodě. Smažíme ze všech stran.

Salát

4 rajčata
1 červená cibule
1 salátová okurka
1/2 ledového salátu
1 mrkev
hrst petrželky
citronová šťáva
olivový olej

Zeleninu nakrájíme na libovolné tvary, zakápneme citronovou šťávou a olejem. Podáváme s jogurtovou omáčkou.

Jogurtová omáčka

velký kelímek bílého jogurtu
2 stroužky česneku
sůl
špetka chilli
1 lžíce olivového oleje

Jogurt smícháme s drcenými stroužky česneku rozetřeným se solí, chilli a olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl