Moučníky a cukroví

Bábovka s vaječným likérem

Bábovkový hit měsíce února! Vyzkoušíte a podlehnete!

5 žloutků
200 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
200 ml slunečnicového oleje
250 ml vaječného likéru
125 g polohrubé mouky
125 g bramborového škrobu
1 prášek do pečiva
sníh z 5 bílků
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Žloutky vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme pevný sníh.

K vyšlehaným žloutkům s cukrem vmícháme olej, likér, mouku s bramborovým škrobem a práškem do pečiva. Na závěr vmícháme sníh z bílků.

Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

Pečeme asi hodinu ve vyhřáté troubě na 175 °C. Propečenost těsta vyzkoušíme špejlí – když se těsto na špejli nelepí, je pečeno.

Ohodnoťte tento recept: 

446 hlasů

Další recepty Celý díl