Moučníky a cukroví
Bábovka s vaječným likérem


Bábovkový hit měsíce února! Vyzkoušíte a podlehnete!
5 žloutků
200 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
200 ml slunečnicového oleje
250 ml vaječného likéru
125 g polohrubé mouky
125 g bramborového škrobu
1 prášek do pečiva
sníh z 5 bílků
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Žloutky vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
K vyšlehaným žloutkům s cukrem vmícháme olej, likér, mouku s bramborovým škrobem a práškem do pečiva. Na závěr vmícháme sníh z bílků.
Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Pečeme asi hodinu ve vyhřáté troubě na 175 °C. Propečenost těsta vyzkoušíme špejlí – když se těsto na špejli nelepí, je pečeno.
Ohodnoťte tento recept:
446 hlasů