Valentýnská jahodová polévka


Sladké mámení v osvěžující podobě – lahodné jahody ochucené citrusovou šťávou, javorovým sirupem, zdobený bílkovým meringue, oříšky a kvítky – jednoduše dobrota a nádhera!!!
4 porce
400 g jahod
200 ml čerstvé pomerančové šťávy
1 limetka
javorový sirup
vanilkový lusk
Očištěné jahody, pomerančovou a limetovou šťávu, javorovým sirupem a se semínky vanilkového lusku vymixujeme, přecedíme přes jemné síto a necháme vychladit.
limetový meringue
2 bílky
125 g krupicového cukru
1 limetka šťáva a kůra
Bílky lehce předšleháme, přidáme limetovou šťávu i kůru a postupně vešleháváme cukr, šleháme až do tuhého sněhu. Během šlehání šlehač nezastavujeme.
Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme hromádky nebo jednoduše rozetřeme. Sušíme ve vyhřáté troubě na 140 °C 50−60 minut. Necháme zchladnout.
na podávání
sušené jahody
pistáciové oříšky
jedlé květy
Podáváme v misce nebo hlubokém talíři, zdobíme kousky meringue, ozdobíme sušenými jahodami, pistáciovými oříšky a jedlými květy.
Ohodnoťte tento recept: