Moučníky a cukroví

Valentýnská jahodová polévka

Sladké mámení v osvěžující podobě – lahodné jahody ochucené citrusovou šťávou, javorovým sirupem, zdobený bílkovým meringue, oříšky a kvítky – jednoduše dobrota a nádhera!!!

4 porce

400 g jahod
200 ml čerstvé pomerančové šťávy
1 limetka
javorový sirup
vanilkový lusk

Očištěné jahody, pomerančovou a limetovou šťávu, javorovým sirupem a se semínky vanilkového lusku vymixujeme, přecedíme přes jemné síto a necháme vychladit.

limetový meringue

2 bílky
125 g krupicového cukru
1 limetka šťáva a kůra

Bílky lehce předšleháme, přidáme limetovou šťávu i kůru a postupně vešleháváme cukr, šleháme až do tuhého sněhu. Během šlehání šlehač nezastavujeme.

Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme hromádky nebo jednoduše rozetřeme. Sušíme ve vyhřáté troubě na 140 °C 50−60 minut. Necháme zchladnout.

na podávání

sušené jahody
pistáciové oříšky
jedlé květy

Podáváme v misce nebo hlubokém talíři, zdobíme kousky meringue, ozdobíme sušenými jahodami, pistáciovými oříšky a jedlými květy.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl