Květákový mozeček


Základem je dobře uvařit růžičky květáku ve várce s kořením. Další tajemství dobrého „květákového mozečku“ tkví v pečlivém osmahnutí cibulky i květáku. A na závěr už jen dobrá vajíčka a lahodný a zdravý pokrm je na světě!
4 porce
1 menší květák
kmín
bobkový list
sůl
mletý bílý pepř
hladkolistá petrželka nebo pažitka
1 bílá cibule nebo šalotka
80 g másla
8 vajec
Květák rozeberme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě s kmínem, bobkovým listem, můžeme přidat i trochu octa. Vaříme na skus a scedíme.
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli dosklovata, přidáme růžičky květáku, krátce opečeme a spojíme vyšlehanými vejci ochucenými solí a pepřem. Mozeček musí být vlahý NE! vysušený. Podáváme s jemně sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Ideální příloha brambory na loupačku či chléb.
Ohodnoťte tento recept: