Kapr smažený v trojobalu
Klasika, bez níž se neobejdou mnohé rodiny v Čechách ani na Moravě. Velmi oblíbenými jsou kapří řízky z kapřích filetů. Odpadá tak práce s kůstkami, nehrozí ani zapíchnutá kost v krku. Malé kůstky, tzv. „ypsilonky“, které se při filetování překrájely, se krásně prosmaží a konzumace je tak bezpečná. Smažený kapr chutná i studený druhý den ráno; to je pochoutka pro skutečné labužníky!
4 porce
800 g kapřího masa
sůl
hladká mouka
1 velké vejce
trochu mléka
strouhanka
olej na smaženína podávání
citron
bramborový salát
Jednotlivé porce kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s trochou mléka, poté ve strouhance. Smažíme dozlatova, podáváme s citronem a přílohou, nejlépe bramborovým salátem.
Ohodnoťte tento recept: