Moučníky a cukroví

Čokoládové fondue s ovocem

Skvělý moučník plný energie, vitamínů, proteinů a blahodárného hořčíku.

4 porce

fondue

300 g čokolády na vaření
100 g másla
4 cl brazilského rumu Cachaca (čti kašása)
100 g ananasu
100 g banánů
100 g pomerančových plátků
100 g jahod (nebo jiného tropického ovoce)

jako doplněk
200 g zakysané smetany
4 cl brazilského rumu Cachaca
1 svazek meduňky
1 limetka (šťáva i kůra)

1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s máslem a brazilským rumem.

2. Ovoce očistíme, nakrájíme na větší kousky a napícháme na párátka.

3. Při podávání jednotlivé porce ovoce namáčíme v čokoládě.

Jako vedlejší doplněk k čokoládovému fondue můžeme zvolit omáčku z kysané smetany, kterou smícháme se sekanou meduňkou, limetovou kůrou, šťávou a Cachacou.

caipirinha

1 porce: 1 limetka, 4 cl brazilského rumu Cachaca, 1 polévková lžíce třtinového cukru, ledová tříšť, brčko

Limetku rozkrájíme alespoň na čtvrtinky, vložíme do sklenice (nižší a širší, typu whiskovky), zasypeme třtinovým cukrem a společně rozmačkáme a vytvoříme homogenní směs, kterou zalijeme rumem a doplníme ledovou tříští. Nápoj se pije brčkem.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl