Jarní fazolová polévka


Nedivte se, že za sychravého podzimu uvádíme jarní polévku. Soutěž o nejlepší školní oběd byla vyhlášena v jarních měsících. Při celoroční nabídce bylinek ovšem není problém takovou polévku uvařit ani na podzim. Můžete použít i bylinky mražené nebo sušené.
10 porcí
125 g bílých fazolí
125 g červených fazolí
50 g sádla
40 g cibule
60 g hladké mouky
50 g česneku
35 g mrkve
35 g celeru
35 g petržele
směs čerstvých bylinek (petrželová a celerová nať, pažitka, bazalka, libeček)
Přebrané fazole dobře propláchneme, zalijeme vodou a namočíme přes noc, nejméně však na tři hodiny a uvaříme doměkka. Vodu před vařením ještě jednou vyměníme.
Na sádle osmahneme cibuli a zeleninu dozlatova, vmícháme hladkou mouku, osmahneme a zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Přidáme uvařené fazole, bylinky, prolisovaný česnek, majoránku a ještě krátce povaříme.
Ohodnoťte tento recept: