Telecí svíčková v bylinkové krustě, pastinákové pyré, lišky na másle a glace


Pro všechny vyznavače masitých pokrmů lze tento zařadit mezi top lahůdky! Kateřina odvedla skvělou práci!
1 porce
telecí svíčková
150 g telecí svíčkové
50 g panko strouhanky
20 g sušených hub
100 g hladkolisté petržele slunečnicový
olej
sůl
pepř
pastinákové pyré
100 g pastináku
100 ml vývaru telecího
100 ml smetany
50 g másla
sůl
glace
1 l tmavého hovězího vývaru
lišky na másle
50 g lišek
30 g másla
sůl
Telecí svíčkovou odblaníme a očistíme. Ochutíme solí a pepřem, důkladně opečeme na rozehřáté pánvi do zlatova, aby se maso zatáhlo. Následně necháme dopéct v předehřáté troubě a pomocí teploměru hlídáme vnitřní teplotu na 58 °C.
Připravíme si krustu z pomixovaných hub, opečené panko strouhanky a petržele, tyto ingredience společně pomixuje, vznikne sypká směs. V takto vzniklé směsi maso po dopečení obalíme a krájíme na jednotlivé porce.
Pastinák oškrábeme a nakrájíme na stejně velké kousky, ty lehce opečeme na másle a zalijeme vývarem a smetanou, vaříme do změknutí. Následně pastinák pomixujeme i s tekutinou a dochutíme máslem a solí.
Lišky očistíme pouze malým nožíkem, neoplachujeme. Na pánvi si rozehřejeme máslo a lišky pozvolna opékáme asi 5 minut, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Tmavý hovězí vývar necháme probublávat, čímž se vypaří voda a vývar začne houstnou až do požadované konzistence. Tím vznikne glace.
Ohodnoťte tento recept: