Maso

Telecí svíčková v bylinkové krustě, pastinákové pyré, lišky na másle a glace

Pro všechny vyznavače masitých pokrmů lze tento zařadit mezi top lahůdky! Kateřina odvedla skvělou práci!

1 porce

telecí svíčková

150 g telecí svíčkové
50 g panko strouhanky
20 g sušených hub
100 g hladkolisté petržele slunečnicový
olej
sůl
pepř

pastinákové pyré

100 g pastináku
100 ml vývaru telecího
100 ml smetany
50 g másla
sůl

glace

1 l tmavého hovězího vývaru

lišky na másle

50 g lišek
30 g másla
sůl

Telecí svíčkovou odblaníme a očistíme. Ochutíme solí a pepřem, důkladně opečeme na rozehřáté pánvi do zlatova, aby se maso zatáhlo. Následně necháme dopéct v předehřáté troubě a pomocí teploměru hlídáme vnitřní teplotu na 58 °C.

Připravíme si krustu z pomixovaných hub, opečené panko strouhanky a petržele, tyto ingredience společně pomixuje, vznikne sypká směs. V takto vzniklé směsi maso po dopečení obalíme a krájíme na jednotlivé porce.

Pastinák oškrábeme a nakrájíme na stejně velké kousky, ty lehce opečeme na másle a zalijeme vývarem a smetanou, vaříme do změknutí. Následně pastinák pomixujeme i s tekutinou a dochutíme máslem a solí.

Lišky očistíme pouze malým nožíkem, neoplachujeme. Na pánvi si rozehřejeme máslo a lišky pozvolna opékáme asi 5 minut, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Tmavý hovězí vývar necháme probublávat, čímž se vypaří voda a vývar začne houstnou až do požadované konzistence. Tím vznikne glace.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl