Maso

Marocký tažín (tajine)

Exotická lahůdka, která zláká milovníky koření a citronové vůně. Jako přílohu můžete zvolit pita chléb, bulgur, kuskus nebo rýži.

1 celé kuře
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
1−2 lžičky mletého zázvoru
2 špetky šafránu
mletý černý a bílý pepř
½ lžičky koření Ras el Hanout
½ lžičky kurkumy
1 lžička mleté skořice
4 lžíce přepuštěného másla nebo ghí
1 hrnek kuřecího vývaru
3 lžíce medu
hrst sušených meruněk
1 velký citron

Kuře naporcujeme. Cibuli nakrájíme na klínky, česnek nasekáme.

V zapékací míse rozehřejeme máslo s medem a promícháme s kořením – zázvorem, šafránem, černým i bílým pepřem, ras el hanout, kurkumou, skořicí a solí.

Vložíme kuře a dobře v marinádě obalíme. Přidáme cibuli, česnek i nudličky meruněk a měsíčky citronu. Dobře promícháme, podlijeme kuřecím vývarem, zakryjeme a při 120−130 °C pozvolna pečeme 3−4 hodiny.

Ohodnoťte tento recept: 

40 hlasů

Další recepty Celý díl