Jindická ořechová bábovka od pratety


Bábovka chutná skvěle i třetí den, kdy se ořechy v těstě proleží. Skladujeme na chladném místě, zakryté nejlépe potravinářskou folií, aby bábovka nevysychala.
400 g polohrubé mouky
300 g krupicového cukru
200 g másla
150 g vlašských mletých ořechů
100 g čokolády na vaření
4 žloutky
1 prášek od pečiva
200 ml mléka
sníh ze 4 bílků
Formu na bábovku vymažeme přepuštěným máslem s trochou oleje, vysypeme hrubou moukou.
Změklé máslo vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny. Potom postupně přidáváme ostatní ingredience, dobře promícháme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí. Když se těsto nelepí, je hotovo. Bábovku necháme zchladnout, teprve poté vyklopíme.
Ohodnoťte tento recept: