Maso

Telecí kotleta s portskou vinnou omáčkou a zeleninou

Telecí kotleta s portskou vinnou omáčkou a zeleninou

4 porce

4 telecí kotlety s kostí
olivový olej
koňak
200 ml portského vína „tawny“
50 g másla
mletý pepř
sůl

zelenina

předvařené brambůrky ve slupce
předvařená mrkev
předvařená červená řepa
špičaté zelí
dýně hokaido
šalotka
lístky bazalky
olivový olej
mletý pepř
sůl

Kotlety opepříme z obou stran a potřeme olivovým olejem.

Rozpálíme pánev, maso opékáme z obou stran, nejprve zprudka, poté pozvolna a obracíme. Během opékání přidáme máslo, lístky rozmarýnu, osolíme, zastříkneme koňakem, maso přeléváme výpekem, odstavíme a necháme 10 minut „dotáhnout“.

Portské víno zredukujeme na polovinu, přilijeme výpek z masa, chvilku povaříme, dochutíme solí, odstavíme a na závěr metličkou vešleháme máslo.

Zeleninu nakrájíme na větší kusy a opečeme ji zprudka na oleji, na závěr vhodíme lístky bazalky a osolíme.

Kotletu podáváme se zeleninou a přeléváme vinnou omáčkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl