Tartaletky s čokoládovým tvarohem a podzimním ovocem


Linecké těsto je ideální na košíčkové korpusy, které můžeme plnit rozličnými náplněmi. Ideální je košíčky předpéct alespoň den předem.
linecké těsto
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
čokoládový tvaroh
500 g měkkého tučného tvarohu
4 lžíce zakysané smetany
100 g 70 % čokolády
1 vanilkový cukr
krupicový cukr podle chuti
ovocná náplň
2 hrušky
4 švestky
200 ml bílého vína
kousek celé skořice
2 hvězdičky badyánu
citronová kůra
střik koňaku
Švestky vypeckujeme a nakrájíme na tenké měsíčky, z hrušek odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky.
Do rendlíku nalijeme víno, vložíme celou skořici, badyán, citronovou kůru a zredukujeme na polovinu, vložíme hrušky, necháme prohřát, zastříkneme koňakem, krátce provaříme, vložíme švestky a odstavíme. Necháme zchladnout, poté vyjmeme koření.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, ochutíme cukrem a vmícháme nastrouhanou čokoládu.
Linecké košíčky naplníme čokoládovým tvarohem, navrch poklademe ovoce, ozdobíme jedlými kvítky.
Ohodnoťte tento recept: