Moučníky a cukroví

Tartaletky s čokoládovým tvarohem a podzimním ovocem

Linecké těsto je ideální na košíčkové korpusy, které můžeme plnit rozličnými náplněmi. Ideální je košíčky předpéct alespoň den předem.

linecké těsto

300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva

čokoládový tvaroh

500 g měkkého tučného tvarohu
4 lžíce zakysané smetany
100 g 70 % čokolády
1 vanilkový cukr
krupicový cukr podle chuti

ovocná náplň

2 hrušky
4 švestky
200 ml bílého vína
kousek celé skořice
2 hvězdičky badyánu
citronová kůra
střik koňaku

Švestky vypeckujeme a nakrájíme na tenké měsíčky, z hrušek odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky.

Do rendlíku nalijeme víno, vložíme celou skořici, badyán, citronovou kůru a zredukujeme na polovinu, vložíme hrušky, necháme prohřát, zastříkneme koňakem, krátce provaříme, vložíme švestky a odstavíme. Necháme zchladnout, poté vyjmeme koření.

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, ochutíme cukrem a vmícháme nastrouhanou čokoládu.

Linecké košíčky naplníme čokoládovým tvarohem, navrch poklademe ovoce, ozdobíme jedlými kvítky.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl