Ryby a mořské plody

Žižkova štika

Jemné a sušší maso štiky doplňujeme důstojnou dávkou špeku a smetany, v kombinaci se zeleninou chutná Žižkova štika skvěle.

4 porce

1 štika
200 g středně prorostlé slaniny
1 velká cibule
1 kg brambor
2 mrkve
100 g špeku
3 lžíce oleje
mletá sladká paprika
sůl
200 ml smetany

Očištěnou štiku zbavíme ploutví a nakrájíme ji na podkovy (špalíčky). Každou podkovu zabalíme do jednoho až dvou plátků slaniny.

Syrové brambory a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na klínky, špek na větší kostičky.

Zeleninu se špekem vložíme do pekáče, promícháme s trochou oleje, mletou paprikou a solí, navrch poskládáme kousky štiky a vše zalijeme smetanou. Pečeme při 170 °C 30−40 minut.

Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl