Ryby a mořské plody

Lín v těstíčku s palačinkami a zelným salátem

Ačkoli je lín ryba s větším množstvím jemných kůstek, její bílé maso je velmi jemné a chutné. Táborští rybáři ji mají nejraději dozlatova prosmaženou se zelným salátem.

2–4 porce

2 líni
citronová šťáva
4 vejce
střik 10°piva
hladká mouka
sůl
olej

zelný salát

400 g červeného hlávkového zelí
sůl
krystalový cukr
plnotučná nebo dijonská hořčice
petrželka
ocet

Líny rozkrojíme napůl podél páteře. Pokud jsou líni větší, rozkrojíme je ještě napůl napříč. Rybu nevykošťujeme, její drobné kůstky se prosmaží doměkka, větší odebereme.

Rybu osolíme, pokapeme citronem. Vejce rozšleháme, přidáme pivo, mouku a sůl. Vymícháme těstíčko medové konzistence.

Rybu v těstíčku obalíme a smažíme zprudka z obou stran (v hojném množství oleje) dozlatova. Ze zbylého těsta vytvoříme na pánvi placičky a taktéž smažíme dozlatova.

Zelí najemno nakrájíme, prosolíme, přidáme cukr, dobře promačkáme. Vmícháme podle chuti hořčici, nasekanou petrželku, zakápneme octem. Necháme proležet a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl