Maso

Drůbeží játra peri-peri s domácím chlebem pečeným na grilu

Delikátní marinovaná játra připravená na grilu jsou příjemnou změnou mezi steaky z hovězího masa či vepřové krkovičky. Je to prostě dobrota a tip z jihu Afriky můžeme směle připravit i u nás doma.

4–6 porcí

marináda

1 lžička peri-peri koření
1−2 lžičky chilli vloček
1 lžička římského kmínu
1 lžička koriandru
3 bobkové listy
2 lžíce strouhaného zázvoru
2 stroužky nastrouhaného česneku
olivový olej
střik červeného vína
mletý pepř
sůl
citronová šťáva
bílý vinný ocet

na opečení

olivový olej
2 velké červené cibule
máslo
400 g drcených rajčat
100 ml smetany
čerstvé bylinky – bazalka a koriandr

příloha

domácí chléb pečený na grilu

V hmoždíři rozdrtíme římský kmín, koriandr, bobkový list a strouhaný zázvor.

Do mísy vsypeme peri-peri koření, chilli vločky, směs z hmoždíře, zalijeme olivovým olejem, červeným vínem, ochutíme mletým pepřem a solí. Přidáme ještě strouhaný česnek, citronovou šťávu a vinný ocet.

Do marinády vložíme očištěná játra a necháme alespoň dvě hodiny odležet.

Poté játra z marinády vyjmeme a marinádu pohřejeme.

Na gril položíme pánev, rozpálíme, a na olivovém oleji opečeme červenou cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme máslo, opečeme dozlatova, vložíme játra a opečeme ze všech stran. Na závěr vmícháme marinádu, drcená rajčata, smetanu a bylinky.

Jako přílohu podáváme chléb pečený na grilu.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl