Moučníky a cukroví
Čokoládový dort z mandlové mouky


Zdravě vydatná sladkost, která vám v lednici (zakrytá potravinářskou folií) vydrží i několik dní a chutná čím dál tím lépe!
250 zmražených blanšírovaných mandlí
250 g másla
5 vajec
250 g 70% čokolády
javorový sirup podle chuti
Mandle opražíme nebo v troubě při 160 °C vysušíme dorůžova. Poté je zmrazíme.
Zmražené rozmixujeme na mouku – 1/3 nahrubo, 2/3 najemno.
Máslo změklé při pokojové teplotě utřeme se žloutky, vmícháme mandlovou mouku, javorový sirup a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Na závěr vmícháme sníh z bílků. Těsto vložíme do formy vymazané máslem a pečeme ve vyhřáté troubě
při 180 °C jednu hodinu.
Ohodnoťte tento recept:
38 hlasů