Český drobenkový cheesecake


Geniální verze tvarohového koláče/dortu cheesecaku. Jednoduchý a výtečný recept, který byste měli vyzkoušet!
drobenka
150 g polohrubé mouky
100 g másla
½ kypřicího prášku
100 g moučkového cukru
Změklé máslo promneme s moukou, kypřicím práškem a moučkovým cukrem.
Na dno dortové formy (dno vyložíme pečicím papírem nebo dortový ráfek jednoduše položíme na plech vyložený pečicím papírem) rozprostřeme polovinu drobenky, nalijeme tvarohový krém (viz níže) a zasypeme druhou částí drobenky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 20−30 minut dorůžova. Dort se musí ještě lehce “hýbat", když ho vyndáváme z trouby, nepečeme zcela do vysušení!
Necháme vychladnout a podáváme. Uchováme v lednici, i druhý den chutná výtečně!
krém
500 g měkkého tvarohu (vaničkového)
200 g zakysané smetany
200 ml mléka
35 g pudinku
80 g moučkového cukru
Všechny ingredience na krém důkladně promícháme.
Ohodnoťte tento recept: