Různé

Telur petis (vařená vejce v kokosovém kari)

4 porce

4 lžíce sambal (stejný jako na ayam goreng)
800 ml kokosového mléka
4 čerstvé papričky beraní rohy
3 stonky citronové trávy
4 limetové/kafrové listy
1 lžíce černé krevetové pasty
rybí omáčka podle chuti
8 vajec
smažená cibulka na ozdobu

Vejce vaříme ve vroucí vodě po dobu osmi minut, poté zchladíme a oloupeme.

Olej zahřejeme ve woku a přidáme sambal. Restujeme, dokud nezavoní, pak přidáme vejce, šalotku, nakrájenou na kolečka, svazek citronové trávy, osmahneme, poté zarestujeme krevetovou pastu, kokosové mléko, zredukujeme a přidáme sekaný koriandr a limetové listy, dochutíme limetovou šťávou a rybí omáčkou.

Podáváme se smaženou cibulkou, čerstvými bylinkami.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl