Quiche s ricottou a chřestem
těsto
300 g hladké mouky
150 g másla
1 vejce
1 žloutek
15 ml olivového oleje
sůl
100 ml vody
náplň
400 g ricotty
3 vejce
sůl
muškátový květ
mletý pepř
100 g parmezánu
500 g chřestumáslo na vymazání formy
Mouku, máslo, vejce a vaječný žloutek, olej, trochu soli a vodu smícháme a připravíme hladké těsto. Zformujeme, zabalíte do fólie a necháme v lednici asi hodinu.
Chřest očistíme, uvaříme ve vroucí osolené vodě, asi 3 minuty, pak zchladíme ve studené vodě s ledem a důkladně vysušíme.
Na náplň: smícháme ricottu, vejce a strouhaný parmezán a ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
Těsto vymačkáme do pekáče vymazaného máslem, předpečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 15 minut. Na předpečené těsto nalijeme náplň, poklademe chřest a dopečeme v troubě dozlatova, necháme vychladnout a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: