Ryby a mořské plody

Mořský vlk s hráškovým pyré, hráškovo-citrusovo-mátovou omáčkou, jarní zeleninkou a limetovým crème fraîche

Výtečný recept složený z několika jednoduchých komponentů, které se navzájem perfektně snoubí, je ve výsledku velmi efektní i „na oko“. Hrášková zelená patří k jaru! Autorem pokrmu je Patrik Lexa.

4 porce

8 filetů mořského vlka
mletý pepř
sůl
olej
máslo

Z ryby odstraníme šupiny a vykrájíme filety. Každý filet rozkrojíme napůl, opepříme a osolíme.

Na pánvi rozpálíme olej, vložíme filety kůží dolů, opékáme, přidáme máslo a rybu výpekem přeléváme.

pyré

50 g šalotky
2 stroužky česneku
200 g hrášku
30 g másla
sůl

Šalotku nakrájíme na kostičky a česnek nasekáme. V rendlíku na oleji osmahneme, přidáme hrášek a prohřejeme. Vložíme do mixeru a nahrubo rozmixujeme spolu se změklým máslem, ochutíme solí.

omáčka

100 g hrášku
1 citron
1 limeta
2 snítky máty

Do mixéru vložíme hrášek, zastříkneme citronovou a limetovou šťávou, přidáme nasekanou mátu.

Dobře rozmixujeme a poté přecedíme.

zelenina

100 g hrášku
100 g baby karotky
50 g hráškových lusků
voda
20 g másla

Hrášek, pokrájenou baby karotku a rozpůlené hráškové lusky vložíme do malého množství horké vody s rozpuštěným máslem a prohřejeme.

crème fraîche

150 g crème fraîche
1 limeta

Zakysanou smetanu smícháme s limetovou kůrou a šťávou.

na ozdobu

hráškové výhonky

Servírujeme pyré, porci ryby, zeleninu, ozdobíme limetovým crème fraîche, hráškovými výhonky, lehce podlijeme omáčkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl