Polévky

Biltong polévka

Silná vydatná polévka má až uhrančivou chuť!

100 g másla
1 cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce mouky
½ lžičky muškátového oříšku
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého pepře
1 šálek kuřecího vývaru
3 šálky mléka
½ šálku smetany na šlehání
⅓ šálku nastrouhaného modrého sýru
½ šálku jemně nastrouhaného sýru čedar
100 g jemně nakrájeného nebo práškového biltongu
2 lžičky sherry

na ozdobu tenké plátky biltongu

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nasekaný česnek, krátce osmahneme dosklovata, přidáme sušený biltong.

Zaprášíme moukou, osmahneme a pozvolna přiléváme za stálého míchání vývar.

Mléko a smetanu také přiléváme postupně, ochutíme muškátovým oříškem, koriandrem, vmícháme nastrouhané sýry (trochu si necháme na ozdobu při podávání), až se rozpustí, odstavíme, zakápneme sherry.

Podáváme s kousky rozdrobeného modrého sýra a plátky biltongu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl