Biltong polévka
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/219/219562221900015/693297.jpg?1557060483)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_8027.jpg?1556944784)
Silná vydatná polévka má až uhrančivou chuť!
100 g másla
1 cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce mouky
½ lžičky muškátového oříšku
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého pepře
1 šálek kuřecího vývaru
3 šálky mléka
½ šálku smetany na šlehání
⅓ šálku nastrouhaného modrého sýru
½ šálku jemně nastrouhaného sýru čedar
100 g jemně nakrájeného nebo práškového biltongu
2 lžičky sherryna ozdobu tenké plátky biltongu
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nasekaný česnek, krátce osmahneme dosklovata, přidáme sušený biltong.
Zaprášíme moukou, osmahneme a pozvolna přiléváme za stálého míchání vývar.
Mléko a smetanu také přiléváme postupně, ochutíme muškátovým oříškem, koriandrem, vmícháme nastrouhané sýry (trochu si necháme na ozdobu při podávání), až se rozpustí, odstavíme, zakápneme sherry.
Podáváme s kousky rozdrobeného modrého sýra a plátky biltongu.
Ohodnoťte tento recept: