Šunka od kosti s křenovou pěnou


Lahodný předkrm, který zvládne i kulinářský benjamínek, se hodí ke každé slavnostní příležitosti. Skvěle vypadá i chutná.
4 porce
8 plátků šunky od kosti
300 g žervé
čerstvý křen
sůl
200 ml smetany ke šlehání
pažitka
řeřicha
Žervé společně s čerstvě nastrouhaným křenem, citronovou šťávou a solí rozetřeme na jemnou fáš. Nemáme-li čerstvý křen jako se stalo v našem případě (oběhali jsme snad 10 obchodů, několik stánků i soukromníků a křen se v čase natáčení skutečně nepodařilo sehnat), použijeme smetanový křen ze skleničky, který je již ochucený.
Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé.
Pěnu plníme do šunkového kornoutku a upravíme na talíř. Doplníme listy salátu s dresinkem, posypeme pažitkou nebo řeřichou. Podáváme s tousty nebo banketkami (malé rohlíčky).
Ohodnoťte tento recept: