Maso

Šunka od kosti s křenovou pěnou

Lahodný předkrm, který zvládne i kulinářský benjamínek, se hodí ke každé slavnostní příležitosti. Skvěle vypadá i chutná.

4 porce

8 plátků šunky od kosti
300 g žervé
čerstvý křen
sůl
200 ml smetany ke šlehání
pažitka
řeřicha

Žervé společně s čerstvě nastrouhaným křenem, citronovou šťávou a solí rozetřeme na jemnou fáš. Nemáme-li čerstvý křen jako se stalo v našem případě (oběhali jsme snad 10 obchodů, několik stánků i soukromníků a křen se v čase natáčení skutečně nepodařilo sehnat), použijeme smetanový křen ze skleničky, který je již ochucený.

Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé.

Pěnu plníme do šunkového kornoutku a upravíme na talíř. Doplníme listy salátu s dresinkem, posypeme pažitkou nebo řeřichou. Podáváme s tousty nebo banketkami (malé rohlíčky).

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl