Ryby a mořské plody

Grilovaný kapr v anglické slanině se žampiony

Při rozbalování úhledných alobalových měšců zavane libá vůně, která vás nenechá v klidu. Chutě všech použitých surovin se krásně snoubí.

4 porce

4 porce z filetu kapra (s kůží)
4 dlouhé plátky anglické slaniny
600 g ve slupce vařených brambor
250 g žampionů
250 ml bílého vína
300 g loupaných sekaných rajčat
50 g másla
mletý pepř
sůl
alobal na grilování

Porce kapra osolíme, pokapeme citronem a obalíme do plátků anglické slaniny.

Připravíme si 4 dvouvrstvé čtverce z alobalu.

Na každý čtverec poklademe plátek másla a vložíme na něj půlky vařených oloupaných brambor, osolíme, a opepříme. Na brambory položíme rybu ve slanině, žampiony, rajčata, opět osolíme a opepříme, zastříkneme vínem.

Pečeme na grilu cca. 15 – 20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl