Grilovaný kapr v anglické slanině se žampiony


Při rozbalování úhledných alobalových měšců zavane libá vůně, která vás nenechá v klidu. Chutě všech použitých surovin se krásně snoubí.
4 porce
4 porce z filetu kapra (s kůží)
4 dlouhé plátky anglické slaniny
600 g ve slupce vařených brambor
250 g žampionů
250 ml bílého vína
300 g loupaných sekaných rajčat
50 g másla
mletý pepř
sůl
alobal na grilování
Porce kapra osolíme, pokapeme citronem a obalíme do plátků anglické slaniny.
Připravíme si 4 dvouvrstvé čtverce z alobalu.
Na každý čtverec poklademe plátek másla a vložíme na něj půlky vařených oloupaných brambor, osolíme, a opepříme. Na brambory položíme rybu ve slanině, žampiony, rajčata, opět osolíme a opepříme, zastříkneme vínem.
Pečeme na grilu cca. 15 – 20 minut.
Ohodnoťte tento recept: