Pikantní vepřová žebra


4 porce
1200 g vepřových žeber
2 chilli papričky
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
4 cl octa
sůl
3 litry vody
marináda
100 g cibule
150 g rajského protlaku
1 lžička mleté kávy
200 ml pomerančové šťávy (džusu)
200 ml vody
1 lžička chilli
2 lžičky zázvoru
sůl
svazek koriandru
Vepřová žebra překrájíme na menší kusy, aby se nám dobře vešly do hrnce. Do hrnce s vodou vložíme koření, chilli papričky, sůl a ocet a přivedeme k varu. Necháme vařit deset minut a poté vložíme žebra. Pozvolna vaříme téměř do měkka. Poté vyjmeme a necháme vychladit.
Na oleji osmahneme najemno krájenou cibuli, přidáme protlak, zázvor, chilli, kávu a sůl. Vše zarestujeme, zalijeme pomerančovou šťávou a vodou. Zredukujeme na medovou konzistenci a odstavíme, na závěr vmícháme sekaný koriandr.
Zchladlá žebra nakrájíme na kusy po dvou žebrech a máčíme do marinády a klademe na pečicí papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15−20 minut.
Ohodnoťte tento recept: