Maso

Pečená kuřecí křídla se zeleninou a rozpečná bageta se sýrem a brusinkovou omáčkou

Je nad slunce jasnější, že se študáci vařením příliš zabývat nebudou. Velmi často stačí salát z papíru, tlačenka s cibulí nebo párek s hořčicí. Avšak, může přijít chvíle, kdy se chtějí "vytáhnout" před společností a připravit krmi, která je gastronomicky víc než ohřátí zmíněného párku. O krůček, ale opravdu jen o malinký, je zhotovení marinovaných kuřecích křidélek. Bezvadnou přílohou je čerstvá zelenina, která se namáčí do omáčky - dipu, stejně jako zapečená bageta se sýrem. Za minimální námahu sklidí maximální úspěch.

4 porce

kuřecí křídla

600 g kuřecích křídel
200 g kečupu
2 lžíce medu
1 lžíce octa
chilli omáčka nebo Tabasco
pepř
sůl
olej na smažení
barbeque omáčka

300 g řapíkatého celeru
300 g mrkve

1. Z kečupu, chilli omáčky, medu, soli a octa vymícháme marinádu, do které vložíme kuřecí křídla a necháme je nejlépe přes noc v ledničce odležet.

2. Kuřecí křídla vyjmeme z marinády, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě při 180 °C cca 20 minut. Podáváme je s barbeque omáčkou a čerstvou zeleninou.

1 bageta nebo veka
200 g sýru typu Hermelín nebo Niva
50 g vlašských ořechů
1 lžíce sezamového semínka
olivový olej
brusinkový dip
100 g nakládaných brusinek
1 limetka
2 lžíce medu
pepř
sůl

1. Bagetu nebo veku nakrájíme na jednotlivé porce, pokapeme olivovým olejem a poklademe kousky sýra, posypeme sekanými vlašskými ořechy a sezamovým semínkem, vložíme do středně vyhřáté trouby a necháme zapéct, cca 5 -7 min.

2. Brusinkový kompot smícháme s medem, ochutíme limetkovou šťávou, solí a bílým pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl