Polévky
Fazolová polévka s pikantní klobáskou


Jak dlouho jste nechutnali klasickou fazolovou polévku? Není na čase ji uvařit? Bezvadně se hodí do zimních měsíců.
6 porcí
4 lžíce oleje
2 pikantní klobásy
1 velká cibule
4 stroužky česneku
kmín
2 lžíce hladké mouky
1,2 l vody na zalití
400 g sterilovaných nebo předem uvařených fazolí
mletý pepř
sůl
na podávání
pažitka
Na oleji osmahneme nakrájenou klobásku na půlkolečka, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a kmín, opečeme, zasypeme hladkou moukou, osmahneme, za stálého míchání zalijeme studenou vodou, přidáme fazole (sterilované i vařené před přidáním propláchneme), osolíme, opepříme a provaříme 20 minut.
Polévku podáváme s nasekanou pažitkou.
Ohodnoťte tento recept:
164 hlasů