Vepřový bok plněný česnekovou nádivkou a pečená dýně
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/219/219562221900024/671278.jpg?1548582221)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_7825.jpg?1549353022)
Óoóu, propečený bok je šťavnatý a túúze dobrý! A je vydatný a chutná skvěle teplý i studený!
4–6 porcí
600 g vepřového boku bez kosti s kůží
200 g česneku
3 vejce
1 žloutek
50 g sádla
svazek petrželky
lžíce kmínu
200 ml světlého piva
sůl
pečená dýně
800 g očištěné dýně hokaidó
200 g červené cibule
50 g hnědého cukru
20 ml olivového oleje
sůl
dvě snítky rozmarýnu
Celé stroužky česneku orestujeme na sádle, přidáme sekanou petrželku, vejce a žloutek a promícháme dokud nejsou vejce hotová. Do bůčku vyřízneme otvor a naplníme česnekovou nádivkou. Zašijeme provázkem nebo špejlí. Kůži bůčku nařežeme na mřížku, osolíme a dobře okmínujeme. Vložíme do trouby na 160 °C na hodinu, podlijeme pivem. Poté odklopíme a bůček dopečeme „na barvu“. Krájíme na porce a podáváme se zeleninou.
Cibuli nakrájíme na klínky a dýni na kostky. Promícháme se sekaným rozmarýnem, olejem, solí a hnědým cukrem. Nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme
v troubě při 160 °C asi 40 minut dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: