Maso

Vepřový bok plněný česnekovou nádivkou a pečená dýně

Óoóu, propečený bok je šťavnatý a túúze dobrý! A je vydatný a chutná skvěle teplý i studený!

4–6 porcí

600 g vepřového boku bez kosti s kůží
200 g česneku
3 vejce
1 žloutek
50 g sádla
svazek petrželky
lžíce kmínu
200 ml světlého piva
sůl

pečená dýně

800 g očištěné dýně hokaidó
200 g červené cibule
50 g hnědého cukru
20 ml olivového oleje
sůl
dvě snítky rozmarýnu

Celé stroužky česneku orestujeme na sádle, přidáme sekanou petrželku, vejce a žloutek a promícháme dokud nejsou vejce hotová. Do bůčku vyřízneme otvor a naplníme česnekovou nádivkou. Zašijeme provázkem nebo špejlí. Kůži bůčku nařežeme na mřížku, osolíme a dobře okmínujeme. Vložíme do trouby na 160 °C na hodinu, podlijeme pivem. Poté odklopíme a bůček dopečeme „na barvu“. Krájíme na porce a podáváme se zeleninou.

Cibuli nakrájíme na klínky a dýni na kostky. Promícháme se sekaným rozmarýnem, olejem, solí a hnědým cukrem. Nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme

v troubě při 160 °C asi 40 minut dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

57 hlasů

Další recepty Celý díl