Konfitovaný bůček s celerovým salátem


Pro milovníky masa tu máme „libový pokrm“! Delikátní bůček s lahůdkovým celerovým salátem.
600 g libovějšího bůčku bez kosti a kůže
6 stroužků česneku
500 g sádla na konfitování
mletý pepř
sůl
na obalení
hladká mouka
vejce
strouhankaolej na smažení
Bůček nasolíme a opepříme, koření dobře vpracujeme do masa.
V kastrůlku rozehřejeme sádlo a vhodíme do něj stroužky česneku, poté okořeněný bůček, zaklopíme a pomalu pečeme (konfitujeme) 17 hodin na 70° C nebo můžeme zvyšovat teplotu a snižovat čas, např. pečení na 80° C a pečení 8 hodin, pečení na 120° C a pečení 4 hodiny. Po upečení bůček zatížíme a necháme vychladnout.
Po vychladnutí maso nakrájíme, obalíme a usmažíme v trojobalu. (pozn redakce: bůček je výtečný i v této chvíli, kdo nechce smažený, může si pochutnávat už teď!).
Jako příloha je dobrá svěží zelenina, navinule ochucená, která je kontrastem k tučnému masu.
celerový salát
½ malého celeru
2 stonky řapíkatého celeru
sůl
cukr
citron
300 g zakysané smetany
Oloupané celery nakrájíme na jemné nudličky (Julienne), smícháme se zakysanou smetanou, ochutíme cukrem, citronovou kůrou, šťávou a solí. Necháme dobře vychladit a podáváme se smaženým bůčkem.
Ohodnoťte tento recept: