Různé

Bramborové placky z Vysočiny

Chutnají jako vylepšené bramboráky, ale bramboráky to nejsou. Co to je? Jsou to placky z Vysočiny, postaru „placek“ – to v případě, když se z těsta upekla jedna velká placka v pekáči.

4–6 porcí

4–6 porcí
1 kg vařených brambor ve slupce
2 vejce
100 g škvarků
200 g uzeného masa
5 stroužků česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
trochu mléka
hrubá mouka nebo krupička
sádlo

Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme nebo umeleme na masovém mlýnku, přidáme vajíčka, nasekané škvarky, na kostičky nakrájené uzené maso, nasekaný česnek a dochutíme majoránkou, mletým pepřem, solí, zjemníme trochou mléka a zahustíme hrubou mouku nebo krupičkou. Zpracujeme těsto, ze kterého tvarujeme placky a z obou stran je na pánvi nebo tálu opékáme na sádle. Anebo těsto vytvarujeme do vymaštěného pekáče a pečeme „jeden placek“ dozlatova v troubě.

Ohodnoťte tento recept: 

28 hlasů

Další recepty Celý díl